25 Aralık 2007 Salı

Sürüde Koyun Olmak

Kendini farklı hissetmek... bütün insanların ortak hissidir farklı olduğunu hissetmek ve farklı olmaya çalışmak.
Herkeste vardır " ben farklıyım, kimseye benzemem" duygusu. evet sen farklısın ama sadece aynı sürüde otlayan iki koyunun farklı olduğu kadar. sen daha uzunsundur, daha yakşıklısındır, sen herşeyi yaparsın, yenilmezsindir, çok ince ruhlusundur vs vs örnekleri çoğaltabiliriz. fark sadece bu kadardır ama.
Sen de üzülünce ağlar, güzellikler karşısında sevinirsin, ezilince tepki verir sinirlernirsin. senin de çobanın aynıdır. sen de aynı yöne güdülürüsün, aynı amaçlara ulaşmak için aynı engelleri aşarsın veya aşmaya mecbur tutulursun. en önemlisi ise sen de kendini farklı sanarsın ve sürüden ayrılmak için çabalarsın. her ne kadar çabalasan da o çoban seni süreye tekrar sokar .
Aslında o kadar aynıyız ki...
Belki de bu gerçeğin farkına varan ve kabullenenler diğerlerinden ayrılır, çobanı aşar ve farklı çayırlara gider. yoksa salak saçma kılıklara girip marjinal davranışlarla sadece yünlerini diğerlerinden ayırırsın. unutmaki postlarının altında bütün koyunlar aynıdır.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Senin dediğin gibi marjinal takılmaya çalışanlar aslında hep birbirlerine benzerler, farklı olamazlar. Mesela vücudunun bilmem kaç noktasını deldiren, saçını abuk bi renge boyatan bazı kişilere sorduğunda bu cevabı alırsın. Ama bunlar marjinalim diye aynı şeyleri yapar. Ama aslında insanların hepsi birbirinden farklı. Eğer bir kişi bunun bilincinde olup kendi yolunu çizebilirse ancak o zaman o koyun başka çayırlara gidebilir. Yoksa zaten hepimiz aynıyız derse kişi kendisiyle eş olmayan ama kendisine benzer olanlarla "aynı çayıra" gider bence.

Adsız dedi ki...

hahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahaha unutmaki postlarının altında bütün koyunlar aynıdır.
hahahahahahhah sanki postlarının üzerinden çok mu farklılar aq hahahahah hakikaten oldukça özlü ve kitleleri etkisi altına alabilecek bir söz mustafa.çok sertim iron maden dinliyorum hayat çok kötü karamsarım hahahahaha

mustatata dedi ki...

hmm bu salak "hahaha"n ve insanları ezmeye çalışman senin imzan gibi oldu artık yeawuz. bu arada bimiyorsun sanırım; evet koyunların yünleri farklılık gösterir ve onca çeşiti vardır. pipinle oynayacağına gözlem yap ve öyle yorum yaz "bebeeem".

Adsız dedi ki...

güzel bi yazı olmuş mustafa, tebrik ederim


Get Music Tracks! Make Your Own!